Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, spune că bugetul pe care îl pregăteşte Guvernul Cîţu va fi unul de austeritate, iar administraţiile publice locale se vor descurca foarte greu.

Marius Oprescu susţine că perioada de austeritate pe care urmează să o propună Guvernul de dreapta este cauzată de faptul că Alianţa PNL-USR PLUS-UDMR nu promovează proiecte de investiţii.

„Încă n-am văzut bugetul pe acest an, n-au apărut niciun fel de informaţii despre bugetul pregătit de guvern. Dar, din cum îşi pregătesc lucrurile şi ieşirile zilnice ale miniştrilor şi premierilor, se pare că va fi un buget de austeritate. Dar, cu siguranţă, bugetul prezentat de noi este unul mai bun. Ca de fiecare dată, PSD a avut măsuri și proiecte care au vizat marea majoritate a populaţiei. Eu cred că, în primul rând, perioada de austeritate care mai mult ca sigur ne-o va propune Guvernul Cîţu, se datorează în primul rând că de când sunt la guvernare n-au venit cu niciun proiect de investiţii. Este o regul în economie, atât timp cât nu faci investiţii în infrastructură, nu există un motor să porneşti economia după această perioadă. Arătaţi-mi dumneavoastră un program început în ultima perioada de un an şi patru luni, de când PNL şi dreapta au venit la guvernare”, a afirmat Marius Oprescu.

reşedintele CJ Olt a semnalat faptul că bugetul trebuie împărţit echitabil tuturor judeţelor, nu doar acolo unde există fiefuri de dreapta.

„Susţin de foarte multă vreme că orice comună din Olt face parte, ca şi Clujul, ca şi Constanţa, din Uniunea Europeană. Copiii, bătrânii, cetăţenii din acea localitate trebuie să aibă şanse egale de a avea acces la condiţii decente de viaţă. Asta înseamnă să avem apă, canal, drumuri, şcoli puse la punct, grădiniţe încălzite, cu toalete moderne. Toate aceste lucruri trebuie să le aibă orice localitate din România. Din păcate, se va vedea şi prin proiectul de buget pe care ni-l va propune dreapta, aceste lucruri nu se vor regăsi”, a mai spus Oprescu.

Acesta a reclamat şi lipsa de transparenţă a Guvernului Cîţu privind proiectul de buget.

„Nu ştim dacă ne vom descurca, pentru că nu ştim exact cu ce va veni Guvernul şi ce va propune în ceea ce priveşte administraţiile publice locale. Întâlnirile cu structurile asociative – asociaţiile comunelor, oraşelor şi consiliilor judeţene, au fost făcute doar pentru a fi bifate. Să nu credeţi că au fost întâlniri practice şi că s-a ţinut cont de solicitările asociaţiilor. Ei au fost obligaţi să le facă, pentru a le bifa, să arate că au avut loc consultări”, a conchis Marius Oprescu.

 

Sursa: Realitatea de Olt