Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor desfășoară în această perioadă o acțiune de verificare a apelor îmbuteliate. Vor să vadă dacă acestea sunt depozitate în condiții de siguranță și dacă ambalajele și etichetele sunt conforme.

Până acum, aproape jumătate dintre operatorii verificați ai fost găsiți cu nereguli și au fost amendați. Inspectorii au verificat și sifonăriile care mai sunt deschise pe raza județului, să vadă dacă apa folosită la prepararea lor este sigură. Concluzia este îngrijorătoare. „O acțiune în curs de desfășurare este respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare, prezentare și publicitate a apelor minerale. Au fost verificați 13 operatori economici care comercializează ape minerale și s-au aplicat 6 sancțiuni, amenzile aplicate fiind în valoare de 20.000 de lei. Deficiențele au fost legate de informare și comercializarea unor produse nesigure. S-au retras de la vânzare 80 de litri de apă și s-au aplicat 5 avertismente, la comercializarea sifoanelor.

S-au depistat nereguli. Nu grave, dar produse nesigure. Spre exemplu, un sifon care se vinde fără etichetă este un produs nesigur. Nu știm ce apă se folosește. Aceste produse au fost oprite de la comercializare și s-au aplicat sancțiuni, cu interzicerea comercializării până la remedierea situației”, a spus Mircea Ioniță, comisar CJPC Olt.

Controalele la comercianții de ape îmbuteliate sunt încă în derulare, în județul Olt.

Articolul precedentFără spectacole pe esplanadă, la Slatina. Ce a decis municipalitatea
Articolul următor2.27, ultima medie de admitere la liceele din Olt. 380 de locuri au rămas neocupate