Câștigătorii concursului de creație literară și arte plastice „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” au fost desemnați astăzi, de jurul de specialitate, format din profesori și artiști din tot județul. Elevii de la Colegiul Minulescu au câștigat cele mai multe premii. Competiția a stârnit din nou interesul a sute de copii care au studiat opera marelui dramaturg născut în Slatina.

Pasionați de literatură sau de artele plastice și inspirați de scrierile lui Eugen Ionescu, sute de copii de liceu și de gimnaziu s-au înscris și anul acesta la concursul organizat de Primăria Slatina, „Slatina, acasă la Eugen Ionescu”. Din juriu au făcut parte profesori de limba română și artiști plastici din mai multe localități ale județului. Ei au decis care sunt cele mai bune lucrări, pe fiecare nivel și pe fiecare secțiune a concursului. „Am ajuns la finalul celei de-a VII-a ediții a concursului «Slatina. Acasă la Eugen Ionescu». Astăzi am desemnat și câștigătorii acestui concurs. Slatina are copii talentați, iar acest lucru ne bucură. Cu această ocazie o să îi premiem vineri, la ora 10.00, la Centrul Cultural Eugen Ionescu”, a spus Gigi Vîlceleanu, viceprimar al Slatinei.

Numărul participanților, dar și al celor care au apreciat lucrările lor a fost foarte mare, spun organizatorii. Cele mai multe premii, inclusiv cel de popularitate au fost câștigate de elevii de la Minulescu. „La premiul de popularitate am remarcat că s-a ajuns chiar și la 1.000 de like-uri și asta înseamnă că există un interes major pentru acest concurs, care va avea continuitate”, a mai spus Vîlceleanu.

Autoritățile oferă în total 16 premii, a căror valoare pornește 200 de lei în cazul celor de popularitate și ajunge la 1.000 lei, pentru cei clasați pe primul loc.

Articolul precedentStrăzi pe care circulă autobuzele din Slatina, reabilitate cu bani europeni
Articolul următorDecizie radicală în cazul ambulanţierilor din Corabia, care furau combustibil. Posturile lor vor fi scoase la concurs