Străzile Văilor și Vintilă Vodă din Slatina vor fi modernizate cu bani europeni. Primăria a inclus aceste investiții în proiectele care fac parte din Planul de Mobilitate Urbană, cele două tronsoane de drum fiind circulate de autobuzele locale. Era singura modalitate prin care primăria mai poate obține finanțare externă pentru refacerea infrastructurii rutiere.

Uniunea Europeană oferă finanțare nerambursabilă primăriilor care vor să modernizeze străzile ce fac parte din traseele autobuzelor. Autoritățile își propun să eficientizeze astfel transportul public și să convingă tot mulți cetățeni să în folosească, în locul mașinilor personale. „Era singura modalitate prin care puteam să reabilităm prin finanțare europeană străzi, prin a le conexa oarecum de transportul public. Atunci, având stații de autobuz și fiind această componentă cu înlocuirea lor și trasee de autobuz pe aceste străzi am considerat că este o bună oportunitate de a mai atrage niște sume și de a nu fi făcute din bugetul local. Este vorba despre străzile Văilor și Vintilă Vodă”, a declarat administratorul public al Primăriei Slatina, Cristian Cismaru.

Alte patru străzi din cartierul Satul Nou, și acestea parte din traseele autobuzelor Loctrans vor fi modernizate tot pe fonduri europene. Acestea sunt: Eroilor, Podgoriilor, Vadului și Nordului.

Articolul precedentÎnregistrările VIDEO cu angajaţii Ambulanţei Corabia care fură carburant
Articolul următor„Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” și-a desemnat câștigătorii. Cea mai populară lucrare a primit 1.000 de like-uri