Un nou protest al angajaţilor Alro Slatina a fost anunţat pentru joi, de la ora 15.00, în faţa sediului Prefecturii Olt.

Potrivit unui comunicat remis de Sindicatul Liber Aluministul, protestul este  „împotriva mafiei din energie și gaze, responsabilă împreună cu Guvernul Ludovic Orban și Guvernul Vasile Cîțu de falimentarea industriei românești, de măcelul asupra populației prin emiterea de facturi exorbitante”.

„Vom merge până la capăt în a proteja industria din România, populația, școlile, bisericile,  instituțiile și localitățile din România care sunt supuse unor presiuni din ce în ce mai mari de speculanții din energie și amenințate cu falimentul. Dacă acest guvern guvernează împotriva poporului român și a României să plece cât mai repede posibil”, transmit sindicaliştii.

Oamenii sunt nemulţumiţi că încă de la finalul anului trecut nu se găseşte rezolvare la criza din energie, iar Alro a început să închidă secţiile de electroliză. Două astfel de hale au fost deja închise. Sindicaliştii cer şi demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Suntem convinși că subminarea economiei naționale și sărăcirea populației sunt  acte premeditate cu mult înainte, iar cei vinovați să răspundă. Nu se poate ca ministrul Energiei Virgil Popescu acest ,,ALI BABA” al României să dispună după bunul plac de energia electrică și gazele naturale ale României. Solicităm ca acest călău al industriei și populației să-și dea demisia astăzi,  iar organele abilitate ale statului să oprească jaful și dezmembrarea acestei țări și nații”, mai arată sindicaliştii

Două proteste au mai fost organizate recent la Slatina, cu prezenţa a peste 500 de persoane, dar şi în Capitală, în faţa sediului ministerului Energiei.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentProgram modificat pentru o parte a trenurilor internaţionale
Articolul următorCum a scăpat de dosar penal soțul jurnalistei Lorena Bogza, cu ajutorul directorului adjunct al CNA