Poliția Locală Slatina pregătește noi tipuri de sancțiuni, care vizează atât ordinea și liniștea, cât și siguranța rutieră. Astfel, oamenii legii au adăugat la lista de fapte ce constituie contavenții încă 19. Lista completă a sancțiunilor a fost cuprinsă într-un proiect care se află în dezbatere publică, pe site-ul Primăriei Slatina.

Aflați de multe ori în imposibilitatea de a sancționa anumite nerespectări ale legii, polițiștii locali au adăugat la lista amenzilor ce putea fi aplicate potrivit Legii Administrației publice locale mai multe fapte ce vor putea fi amendate. „Sunt 19 fapte noi care au fost adăugate celor existente și care vor putea fi sancționate contravențional, după aprobarea acestui proiect. Acestea au fost stabilite din experiența anterioară, când au fost situații în care nu puteam aplica amenzi pentru aceste fapte, neexistând un temei legal”, a explicat Adi Pop, directorul Poliției Locale Slatina.

Astfel, potrivit proiectului aflat în dezbatere publică, vor fi sancționate persoanele care amplasează adăposturile animalelor domestice la o distanță mai mică de 30 de metri față de locuința învecinată. De asemenea, cei care au în apartamentele de la bloc mai mult de trei pisici și mai mult de doi câini riscă amenzi între 500 și 1.000 lei.

Două din cele 19 fapte cuprinse în această listă fac referise la locurile de joacă. Vor fi amendați cu până la 600 de lei cei care intră în aceste spații cu animale de companie. Iar accesul în locurile de joacă nu va fi permis nimănui între orele 22.00 și 8.00, în cazul nerespectării acestei reguli fiind prevăzute amenzi de până la 500 de lei.

Noile reglementări fac ordine și în stațiile taxi. Șoferii care vor opri în aceste zone semnalizate și amenajate sunt pasibili de amenzi cuprinse între 400 și 800 lei.

Lista completă a noilor sancțiuni este afișată pe site-ul Primăriei Slatina, la rubrica „Informații de interes public”, secțiunea „Transparență decizională”. Cei care vor să aducă modificări sau completări se pot adresa registraturii generale a primăriei, până pe 30 septembrie.

Articolul precedentLiberalii vor să profite de conflictul din PSD. Olteanul Ştirbu vrea să propună schimbarea lui Dragnea de la şefia Camerei
Articolul următorGhişeul pentru înmatriculări auto din Olt, luat cu asalt