Autoritățile din Slatina vor să construiască o parcare pe trei niveluri, pe Aleea Muncii. Proiectul derulat de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public este destul de avansat, zilele aceasta urmând să fie realizare primele săpături pentru a stabili dacă terenul permite o asemenea construcție.

Lipsa locurilor de parcare într-una din cele mai aglomerate zone ale Slatinei, pe Aleea Muncii, ar putea fi rezolvată chiar de anul, dacă un proiect propus de municipalitate va fi dus la bun sfârșit. Este vorba despre construcția unei parcări etajate, pe trei niveluri, pe jumătate subterană, pentru construcția căreia Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului public a făcut primele demersuri. Dacă proiectantul va accepta propunerea autorităților și va găsi o soluție tehnică potrivită pentru ridicarea parcării, atunci se vor crea 270 de locuri de parcare. „Suntem la stadiul de studiu de fezabilitate, dar și de întocmire a proiectului tehnic, pentru o parcare pe trei niveluri care urmează să fie amplasată pe Aleea Muncii. Încercăm să obținem 270 de locuri de parcare”, a spus Daniel Murguleț, șef birou în cadrul DASIP Slatina.

Valoarea lucrării ar urma să fie stabilită după finalizarea studiului de fezabilitate. Tot atunci va fi demarată și licitația pentru construcție. „Zilele acestea o să fie prezentă în zonă o echipă care va executa sondaje geotehnice în vederea derulării documentației privind studiul de fezabilitate. Deocamdată nu știm valoarea lucrării, aceasta urmând să fie stabilită în urma finalizării studiului de fezabilitate. Noi sperăm ca în primăvara anului viitor să dăm drumul și la execuție”, a mai spus reprezentantul DASIP.

În Slatina mai există o singură parcare etajată, pe Aleea Rozelor. Aceasta are o capacitate de 44 de locuri, toate ocupate de slătineni care plătesc o chirie anuală la Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public.

Articolul precedentStănescu spune că a fost executat politic: „Nu retractez nimic din ce am spus public”
Articolul următorCinci zile pentru marcarea Centenarului, la Slatina. Dinu Iancu Sălăjanu şi Fuego, printre artişti care concertează