Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, spune că proiectul privind starea de urgenţă, trimis de preşedinte şi Guvern în Parlament, este „plin de hibe”, PNL având doar interese electorale.

Stănescu mai spune că, de fapt, preşedintele Klaus Iohannis este cel care conduce, de fapt, Executivul.

„Ne-au pus în brațe, în Parlament, un proiect privind starea de alertă plin de hibe, fiind obligați să corectăm o mulțime de prostii în doar două zile. Au făcut asta în mod intenționat, având un scop pur electoral – să poată da vina pe Parlament și PSD, pentru că nu muncește suficient de mult și de repede, votând probabil fără ne uităm la ce ni se livrează de la Palatul Victoria. Au făcut asta fără să le pese de oamenii care așteptau cu disperare să știe în ce condiții vor putea ieși din casă, cum vor merge la muncă, ce reguli se aplică în magazine sau în transportul în comun. Practic, liberalii arată că nu au abandonat nici o clipă strategia electorală care i-a făcut să piardă trei luni prețioase la începutul anului preocupați exclusiv de alegeri anticipate, în loc să pregătească țara de lupta contra virusului”, a transmis Paul Stănescu.

Liderul PSD mai susţine că Parlamentul va reuși să treacă, în mai puțin de 48 de ore, această lege prin cele două Camere.  Cu toate acestea, legea nu va intra în vigoare decât pe 18 mai.

„Din păcate, însă, în ciuda acesui efort, vom deconta cu toții prețul incompetenței și iresponsabilității liberale. Legea a fost elaborată de Guvern prea târziu și nu va putea intra în vigoare mai devreme de 18 mai, chiar dacă noi o finalizăm ultra-rapid, chiar astăzi, iar președintele o promulgă pe 15 mai, după cele două zile reprezentând termenul obligatoriu în care poate fi contestată la Curtea Constituțională. Articolul 78 al Constituției pe care președintele Iohannis și liberalii o consideră flexibilă ca o gumă de mestecat spune  simplu și limpede – legea intră în vigoare la trei zile după promulgarea de către Președinte”, mai spune Stănescu.

El mai arată că, astfel, vor fi cel puțin trei zile în care românii vor fi lăsați la voia întâmplării, cu măsuri de protecție și restricții aruncate în aer.

„Singura lege va fi, probabil, edictul monstruos lansat de ministrul Vela: «dacă vedeți pe cineva fără mască strănutând, sunați la 112!» Așa arată disprețul față de oameni, fără masca electorală pe care liberalii o poartă doar când vor și cum vor. Practic, este ceea ce face PNL de când a preluat guvernarea. Îi lasă pe cetățenii simpli deoparte și pune înaintea lor orice altceva, începând cu interesele electorale, camarila și pilele de partid, băncile, fermierii germani… Ca să folosesc un termen drag președintelui Iohannis, asta e adevărata trădare a românilor”, a conchis senatorul de Olt.