Reabilitat recent cu fonduri guvernamentale, cel mai mare sistem de irigații din județ, terasa Caracal, va fi pus în funcțiune anul acesta. Lucrările planificate pentru prima parte a proiectului s-au încheiat, însă furnizorul de electricitate întârzie branșarea la rețea. Anul viitor, lucrările vor continua, până la modernizarea întregii stații.

Proiectul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare prin care se repun în funcțiune sisteme de irigații din zona Caracalului se apropie de final. Terasa Caracal, o amenajare care poate asigura apă pentru irigarea unui număr de 60.000 de hectare ar putea porni în această toamnă. Prima etapă de retehnologizare s-a încheiat. „Am finalizat lucrările și așteptăm să facem recepția. Îi așteptăm pe cei de la CEZ să facă branșamentul, însă văd că se întârzie mult. Am făcut cererea în urmă cu câteva săptămâni, dar nu au venit încă să facă lucrarea și nu putem face recepția până nu se realizează punerea sub tensiune a stației”, a explicat Cristi Vrutse, director ANIF, filiala Caracal.

Contractul de reabilitare pentru terasa Caracal a fost semnat în 2016 şi este valabil până în 2020, având o valoare de 18 milioane de lei. „Este cea mai mare amenajare de irigații din județul Olt, care ajunge chiar și în Dolj. Noi am reabilitate prima parte a amenajării și urmează ca ne anul viitor să primim bani pentru restul stațiilor de repompare din această amenajare. În momentul în care vom încheia lucrările, vom putea iriga în jur de 60.000 de hectare”, a mai explicat reprezentantul ANIF.

Anul acesta, ANIF a pornit în Olt sistemele de irigaţii de la Bucşani- Cioroiu, din Luca Dunării şi de la Drăgăneşti Olt, toate retehnologizate în ultimii ani. În modernizare se află în această perioadă şi staţia principală din amenajarea Terasa Corabia.

Articolul precedentÎnvăţământ profesional dual, în Olt: 160 de elevi în şapte clase
Articolul următorEvaziune fiscală de 1,5 milioane lei prin vânzarea fictivă de mobilier urban către primării. Percheziţii în Olt şi Teleorman