13 percheziţii domiciliare sunt desfăşurate, în această dimineaţă, de poliţiştii şi procurorii din Olt, la 13 adrese din Olt şi Teleorman, într-un dosar ce vizează o evaziune fiscală de aproximativ 1.500.000 lei.

Perchezițiile sunt în Drăganesti-Olt, Dăneasa și comuna Scrioștea din judeţul Teleorman.

Acţiunea este desfăşurată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Vizaţi sunt doi bărbaţi în vârstă de 21 şi 52 de ani care vindeau mobilier urban, confecţionat fără documente sau care chiar nu exista, unor instituții ale statului. Prin aceasta modalitate, cei doi ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei.

„În fapt, în perioada 2010-2016, doi bărbați, de 21 și de 52 de ani, ambii din orașul Drăgănești-Olt, fiind administratori la mai multe societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale acestora facturi fiscale de achiziții mărfuri, care nu aveau la bază operaţiuni reale. Totodată, aceștia nu ar fi evidenţiat în documentele contabile veniturile obţinute în totalitate”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Şase persoane urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Articolul precedentStația principală de irigații de la Caracal, pusă în funcțiune anul acesta
Articolul următorDemonstraţii de prim-ajutor, în cel mai mare parc din Slatina, de Ziua Pompierilor