Gările Caracal şi Piatra-Olt vor fi reabilitate de CFR, alături de alte 45 de staţii din toată ţara.

Potrivit unui comunicat remis de CFR SA, pentru 24 dintre aceste staţii a fost demarată licitație în vederea întocmirii studiilor de fezabilitate. Vor fi reparate clădirile, se vor înălța peroanele, se vor crea condiții pentru persoanele cu dizabilități și se vor moderniza echipamementele de telecomunicații.

„Sucursalele Regionale de Căi Ferate Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi au lansat procedurile de licitaţie pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru următoarele 24 staţii de cale ferată: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt, Mangalia, Neptun (Hc), Costineşti Tabără, Ciulniţa, Râmnicu Sărat, Adjud, Comăneşti, Făurei, Tecuci şi Mărăşeşti”, a anunțat CFR SA, într-un comunicat de presă.

Valoarea costurilor estimate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente celor 24 staţii este de 9.711.250 de lei, fără TVA, iar sursa de finanţare este inclusă în bugetul CFR SA, la capitolul fonduri externe nerambursabile.

Articolul precedentUn elev din Olt a dat în judecată şcoala, inspectoratul şi ministerul şi a câştigat procesul
Articolul următorCum îi convinge un preot pe enoriași să doneze sânge