Prefecții tuturor județelor au prezentat astăzi, în videoconferință cu vicepremierul Mihai Fifor, situația unităților de învățământ. Reprezentantul Guvernului a vrut să afle dacă școlile sunt pregătite să întâmpine copiii în siguranță.

Anul școlar va începe în clădiri neautorizate la incendiu sau cu toalete în curte, în zeci de școli din județ. Prefectura Olt a prezentat astăzi o statistică a unităților de învățământ, la solicitarea vicepremierului Mihai Fifor. Mulți copii vor învăța în imobile nesigure în caz de incendiu. „În județul Olt avem 166 de unități de învățământ, dintre care 6 unități private, care funcționează în 508 clădiri. Din punct de vedere al securității la incendiu, 356 de clădiri nu au nevoie de această autorizație. Din cele 152 pentru care este necesară autorizarea, un procent de 25% sunt autorizate, un procent mic considerăm. Din discuțiile cu primarii, am luat act de nemulțumirile acestora referitoare la procedurile destul de greoaie, spun dânșii. Vom constitui un grup de lucru tehnic, prin care vom acorda sprijin și asistență de specialitate, astfel încât să mărim procentul de clădiri autorizate”, a explicat prefectul Angela Nicolae.

Vestea bună este că numărul școlilor neautorizate sanitar este unul mic în Olt, comparativ cu alte județe. „Din punct de vedere al autorizației sanitare, avem 73% dintre școli autorizate, 27% neautorizate. Motivele neautorizării sunt: grupuri sanitare neconforme, lipsa apei potabile. Avem 73 de școli cu toaletă în curte, din care 42 autorizate, 31 neautorizate”, a mai explicat prefectul județului.

Articolul precedent17 focare de pestă porcină, într-o altă comună din județ
Articolul următorStațiuni noi în lista celor care oferă tratament balnear la preț redus pentru olteni. Lista locurilor disponibile