Peste 900 de tineri din comunitățile defavorizate ale județului au fost înregistrați în evidențele Agenției pentru Șomaj, de la începutul anului și până acum. 200 dintre aceștia au fost deja angajați, după ce, fie au urmat un curs de formare profesională, fie au fost ajutați să își găsească jobul potrivit calificării lor.

De aproximativ doi ani, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt derulează un proiect prin să identifice cât mai mulți tineri din categoriile vulnerabile în vederea integrării acestora pe piața muncii. „Intespo-Înregistrarea tinerilor în evidențele Serviciului Public de Ocupare” este proiectul în cadrul căruia lucrează șapte specialiști olteni.

De la începutul anului, au reușit să identifice aproape 1.000 de tineri din comunitățile marginalizate, care au vârste între 16 și 25 de ani și aveau șanse mici de angajare. Angajații Agenției au căutat în primă fază pentru ei joburile potrivite meseriei pentru care erau calificați. Dacă aptitudinile lor nu au corespuns cu cerințele angajatorilor, atunci au decis să îi recalifice, iar apoi le-au găsit mai ușor un loc de muncă. În acest fel au reușit să angajeze 200 de tineri și să recalifice încă 100.

Articolul precedentÎncep lucrări de asfaltare pe mai multe străzi din cartierele de case ale Slatinei
Articolul următorFocuri de armă pentru prinderea tinerilor evadaţi din Timiş. Văzuţi de poliţişti într-o pădure din apropierea unei comune din Olt