În perioada 28 februarie-2 martie 2022, copiii și cadrele didactice din Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina organizează împreună „Eco-Mărţişor”, un eveniment în cinstea venirii primaverii, care va fi celebrat anual începând din acest an.

Directorul GPP Nr. 2, Mihaela Dicu, spune că proiectul educativ „Eco-Mărţişor”, organizat sub forma unei expoziții cu vânzare în curtea grădiniţei, a fost conceput din dorința cadrelor didactice de a păstra şi de a transmite tradițiile româneşti.

„Scopul proiectului a urmărit cunoaşterea, păstrarea şi continuarea tradiţiilor românești prin  stimularea potenţialului artistic şi creativ al copiilor din învățământul preșcolar prin confecţionarea  de mărţişoare şi felicitări şi dăruirea acestora  persoanelor dragi, dar şi celor din comunitate. De asemenea, am urmărit și atragerea de fonduri extrabugetare pentru înfrumusețarea curții grădiniței şi creşterea calităţii procesului de învăţământ pentru toți copiii înscriși în grădiniţa noastră”, a declarat Mihaela Dicu.

Ea a adăugat că tema Eco-Mărţişor a fost una complexă deoarece i-a provocat pe copii și părinţi să se implice afectiv şi efectiv în realizarea activităţilor, în căutarea şi sortarea materialelor necesare, în culegerea de informaţii şi curiozităţi referitoare la tema aleasă.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCirculație închisă din cauza viscolului, ninsoare pe mai multe drumuri din țară
Articolul următorAproape 8.500 de noi infectări cu SARS-COV-2 și 164 de decese