Aproape 9.000 de slătineni au depus, până în prezent, declaraţia pentru stabilirea taxei speciale de salubritate, potrivit informaţiilor remise de Direcţia Generală Economică din subordinea Primăriei Slatina. Noua taxă a intrat în vigoare odată cu operaţionalizarea la nivelul întregului judeţ a colectării deşeurilor în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID).

Termenul pentru depunerea declaraţiilor pentru taxa de salubritate este 30 aprilie. Dacă nu vor face acest lucru, până la această dată, obligaţia de plată va fi stabilită din oficiu.

Contribuabilii trebuie să depună la Direcţia Economică, cu sediul în strada Toamnei, o declaraţie prin care transmit autorităţilor câte persoane sunt în locuinţă, astfel încât să poată fi calculată taxa de salubritate.

Valoarea taxei speciale de salubrizare pentru anul 2022, în cazul utilizatorilor casnici, este stabilită la 11,74 lei/persoană/lună.

Pentru utilizatorii non-casnici, cuantumul taxei de salubrizare va fi stabilit în funcţie de unitatea de măsură şi indicele de producere, aşa cum acestea au fost determinate conform standardului privind salubrizarea localităţilor.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentViteza de circulație pe drumurile expres va fi de 120 km/h. Lege aprobată
Articolul următorTrafic rutier îngreunat, în zona Balş, din cauza unor semafoare defecte