Cadre universitare din București și Craiova, dar și medici renumiți al spitalului Slatina s-au întâlnit astăzi la cea de-a III-a ediție a „Zilelor medicale slătinene”, Este un eveniment important pentru lumea medicală, în cadrul căruia se prezintă și se dezbate metode și tehnici noi de tratament, lucrări științifice complexe.

Spitalul Județean de Urgență Slatina și Consiliul Județean Olt au dat startul ediției a III-a a „Zilelor medicale slătinene”. Astăzi și mâine, la Centrul Cultural Eugen Ionescu se prezintă lucrări științifice pe diferite specializări, realizate fie de medicii slătineni fie de profesorii universitare care lucrează în spitale din Craiova sau București. „Avem foarte mulți invitați care provin din centrele universitare București și Craiova și colegii mei care vor prezenta lucrări. Vom avea o serie de prezentări ale unor tehnici chirurgicale, ale unor intervenții care s-au făcut în ultimul an, pentru că așa cum am spus, calitatea actului medical la Spitalul Județean de Urgență Slatina a crescut, iar complexitatea cazurilor se regăsește într-un indice: ICM, care în 2017 era 1,31, iar acum e 1,38. Asta spune multe despre patologiile care sunt tratate la Slatina azi”, a spus Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, i-a asigurat pe medici și pe managerul spitalului că vor primi în continuare sprijin financiar în vederea modernizării totale a Spitalului Slatina. „Suntem la cea de-a III-a ediție și înțeleg că lucrările prezentate vor fi de o complexitate mai ridicată decât cele din anii anteriori. Asta înseamnă o pregătire mai bună a medicilor Spitalul Slatina și ne bucurăm și de prezentarea unor reputate cadre medicale universitare. Toate acestea fac ca de la an la an, Zilele Medicale Slătinene să fie din ce în ce mai apreciate, atât de medicii din spital cât și de ceilalți invitați”, a spus Marius Oprescu, președinte CJ Olt.

Patologia oncologică ORL, tumorile de parotidă, tumorile laringiene sau chirurgia laparoscopică în malformațiile de tract urinar sunt doar câteva dintre temele lucrărilor științifice prezentate ieri și astăzi la „Zilele Medicale Slătinene”.

Articolul precedentDouă persoane rănite, într-un accident rutier petrecut în comuna Slătioara
Articolul următorVeterinarii, cu ochii pe alimentele vândute în piețe și târguri. Ce îi sfătuiesc pe consumatori