Atenție la produsele alimentare pe care le cumpărați! În aceste zile cu temperaturi ridicate, riscul de îmbolnăvire este ridicat, de aceea și inspectorii veterinari sunt cu ochii pe cei care vând alimente. În piețe, producătorii de lactate și-au luat măsuri sporite pentru a evita alterarea produselor, iar clienții sunt mult mai atenți la ceea ce cumpără.

Sectoarele destinate produselor lactate din piețe sunt atent monitorizate de inspectorii veterinari în această perioadă. Alimentele se pot altera foarte repede din cauza temperaturilor ridicate, dacă nu sunt păstrate în vitrinele frigorifice.

Laptele, un aliment care se alterează ușor, este păstrat obligatoriul în frigider. Iar pentru a evita eventualele nemulțumiri ale clienților, producătorii îl aduc numai la comandă și îi îndeamnă pe cumpărători să vină se își ia marfa acasă dis de dimineață.

Inspectorii veterinari îi sfătuiesc pe consumatori să nu cumpere alimente din locuri neautorizate și să fie foarte atenți la modul în care le transportă și le păstrează.

„Consumatorilor li se recomandă:

– Să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă;

– Cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală se fie introduse în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatura de refrigerare de preferinţă între 0˚C + 4˚C şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scăzută, respectiv sub – 12˚C”, au transmis reprezentanții DSVSA Olt.

În sezonul cald, numărul controalelor efectuate în târguri și piețe, dar și în magazinele alimentare este mai mare, tocmai pentru a se evita comercializarea de produse nesigure pentru consum.

Articolul precedentTehnici salvatoare, prezentate astăzi și mâine la „Zilele medicale slătinene”
Articolul următorPompierii voluntari, în concurs la Slatina. Cine sunt câștigătorii