De la primirea ordinului de acreditare pentru efectuarea testelor de pestă porcină africană, laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a recepționat probe din mai multe județe din sud-vestul țării. La niciunul nu a fost confirmat virusul pestei.

Județele Vâlcea, Caraș-Severin, Gorj și Dolj au trimis deja către laboratorul din Olt probe de la porci mistreți împușcați cât și din exploatațiile comerciale. Până acum nu a fost depistată nicio probă pozitivă, anunță reprezetanții DSVSA Olt. „Am primit probe atât de la porci mistreți împușcați, conform cotelor de vânătoare, cât și din exploatații comerciale din aceste județe. Toate sunt negative. Laboratorul din Olt efectuează testul de elecţie prin Real Time PCR pentru detectarea genomului virusului PPA, fiind arondate judeţele din zona de sud-vest a ţării: Olt, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Caraş- Severin şi Gorj. Tehnica analitică de biologie moleculară de înaltă performanţă Real Time PCR (reacţie de polimerizare în lanţ), utilizate şi în criminalistică, ştiinţe medicale (testarea paternităţii, etc.), în microbiologie, ştiintele mediului, biotehnologie, industria alimentară, epdemiologie, permite detecţia genomului viral pentru pesta porcină africană, atât pe probe prelevate de la animale în viaţă (de sânge), cât şi de la cadavre sau animale împuşcate (mistreţi, din organe)”, a explicat Venera Popa, consilier superior în cadrul DSVSA Olt.

Reprezentanții instituției spun că au kit-urile necesare efectuării acestor teste și personal calificat în acest sens.

 

Articolul precedentDirector DGASPC: „În Olt nu e nevoie de cămine de bătrâni”
Articolul următorUn fost viceprimar al lui Vâlcov spune că acesta este „Dorelul“ lui Dragnea. „Le-am spus că este o persoană toxică şi nu m-au crezut“