Direcția Protecție și Asistență Socială Slatina, cu ajutorul unui ONG a deschis un centru educațional pentru tinerii romi din oraș. Acesta va funcționa pe strada Tudor Vladimirescu și va dispune de personal calificat și de toată infrastructura necesare celor care au nevoie de ajutor pentru găsirea uni loc de muncă și nu numai. Specialiștii vor desfășura cu ei multe alte activități de dezvoltare personală.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Împreună” și Direcția de Protecție și Asistență Socială și-au dat mâna pentru a-i ajuta pe tinerii din comunitățile defavorizate. Începând de ieri s-a deschis un centru de informare în cadrul căruia specialiștii direcție vor sprijini tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care merg la școală. Tinerii romi vor fi consiliați în alegerea carierei, vor fi învățați să folosească tehnologia modernă pentru a  avea acces la informații utile. „Se adresează copiilor care merg la școală. Este prima condiție, să meargă la școală, pentru că fără școală nu pot să obțină un loc de muncă, mai ales dacă vor ceva mai bun. Ei vor fi prezenți la centru fie dimineața fie după-amiaza, în funcție de orarul lor, să nici nu le aglomerăm programul, ținând cont de faptul că au ore la școală și au și de învățat. Au fost selectați deja tinerii care timp de o lună vor parcurge modulele acestui centru”, a spus Nora Popescu, directorul DPAS Slatina.

Fondurile pentru derularea activităților vin în cea mai mare parte de la Agenția „Împreună”, contribuția autorităților locale fiind minimă

Articolul precedentSlatina: Încasări record la impozite şi taxe, cu două luni înainte de finalul anului
Articolul următorȘedință de lucru cu asociațiile de proprietari, înainte de schimbarea lifturilor din Slatina