Încasările impozitelor şi taxelor au depăşit aşteptările autorităţilor, cu două luni înainte de finalul anului, multe dintre valorile încasate fiind peste 100%.

Slătinenii au fost contribuabili conştiincioşi şi în acest an şi, cu două luni, înainte de finalul lui 2018, Direcţia Generală Economică a Primăriei Slatina a a avut încasări de peste 90%.

Mai mult, potrivit directorului general Alin Calotă, în ceea ce priveşte impozitul pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport la persoane juridice, încasările au depăşit 100%. Aceeaşi situaţie este în cazul persoanelor fizice, la impozitul pe clădiri.

Potrivit sursei citate, încasările sunt provenite din: impozit pe clădiri persoane fizice – 89,04%, impozit pe clădiri persoane juridice – 132,83%, impozit teren persoane fizice – 104%, impozit teren persoane juridice – 105%, impozit mijloace de transport persoane fizice – 88,19%, impozit mijloace de transport persoane juridice – 101,63%, amenzi – 54,58%.

Calotă a adăugat că angajaţii direcţiei vor trece la somarea şi executarea slătinenilor care nu şi-au plătiti impozitele şi taxele locale.

„Pentru restul celor care nu au trecut pe la ghișeele instituției noastre, în vederea achitării obligațiilor fiscale, vom proceda la întocmirea și transmiterea somaţiilor și titlurilor executorii, cu termen maxim de plată de 15 zile de la data comunicării acestora. Pentru restanțieri se va proceda la întocmirea blocărilor de conturi personale și reținerea de pe statul de plată a veniturilor proprii, la locul de muncă”, a declarat Alin Calotă.

Programul de lucru cu publicul, la Direcţia Generală Economică, este în fiecare zi de luni până joi, de la ora 8.00 pâna la ora 16.45, iar vineri de la ora 8.00 până la 14.00. Ghişeele sunt deschise în fiecare zi, pana la ora 18.00, cu excepţia zilei de vineri, când programul ghişeelor este până la ora 16.00.

Articolul precedentAu furat în Luxemburg şi au ajuns în România. Poliţişti olteni i-au prins şi i-au trimis înapoi
Articolul următorTinerii romi din Slatina, ajutați să își găsească un loc de muncă