Prefectura Olt a dat ordin ca în toate școlile din județ să se desfășoare acțiuni de dezinfectare, pe durata vacanței intersemestriale. O comisie de control va verifica dacă toți factorii implicați în această acțiune își respectă obligațiile.

Pentru a preveni creșterea numărului de îmbolnăviri cauzate de gripă și viroze în școli, Prefectura Olt a dispus igienizarea tuturor unităților de învățământ, săptămâna viitoare, când elevii vor fi în vacanță. „…directorii unităților de învățământ, cu spijinul Direcției de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului Școlar Județean Olt și primarilor unităților administrativ-teritoriale, vor derula acțiuni pentru începerea cursurilor școlare în condiții de siguranță, printre care:

–   dezinsecția și dezinfecția tuturor încăperilor din unitățile de învățământ (săli de clasă, grupuri sanitare, holuri etc.), a mobilierului școlar, a balustradelor, a obiectelor din laboratoare etc.;

–          asigurarea condițiilor de igienă necesare pentru grupurile sanitare, chiuvete sau bazine de apă pentru spălatul mâinilor, săpun, mijloace de ștergere a mâinilor (prosoape sau șervete de unică folosință sau prin folosirea unui aparat de uscare a mâinilor).

Toți cei vizați au termen până pe 11 februarie să încheie aceste acțiuni de dezinfecție și dezinsecție, activitatea lor fiind verificată în teren de o comisie a Instituției Prefectului.

 

Articolul precedentŞofer condamnat la închisoare după un accident mortal, transmis live pe Facebook – VIDEO
Articolul următorSpitalul Slatina, campanie de descurajare a „șpăgilor” pentru medici. Ce scrie pe afișele lipite pe holuri