Peste 300 de persoane din județ au sunat, de la începutul anului și până acum, la „Telefonul de urgență”, serviciu oferit de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. Numărul apelurilor este în creștere față de anul trecut, iar cei mai mulți sesizează abuzuri asupra copiilor.

Victime ale violenței în familie, copii bătuți sau neglijați, bătrâni aflați în dificultate. Acestea sunt cele mai frecvente situații sesizate de oltenii care au apelat la „Telefonul de urgență”. În total, 314 apeluri au fost înregistrate de la începutul anului și până acum. „245 dintre apelanți au solicitat diferite informații, 8 apeluri au fost orientate către alte instituții ale statului, iar 50 de cazuri au făcut referire la un număr de 75 de copii. Dintre acestea, în 5 cazuri s-au semnalat abuzuri asupra minorului, un caz fiind confirmate. În 45 de cazuri s-a semnalat neglijarea minorului, patru cazuri fiind și confirmate”, a explicat Ioana Ciobanu, purtătoarea de cuvânt DGASPC Olt.

În urma verificărilor efectuate, Direcția Generală de Asistență Socială a mai confirmat și trei cazuri de victime ale violenței în familie, dar și 2 cazuri care se refereau la persoane adulte aflate în dificultate.

Numărul sesizărilor  a crescut față de anul trecut când, pe durata întregului an, numărul total de apeluri înregistrate la „Telefonul de urgență” a fost de 317.

Persoanele care vor să sesizeze anumite abuzuri sau cazuri de violență pot apela numărul de telefon 0.800.800.654, de luni până vineri, între orele 8-22. Un specialist va prelua cazul și va căuta cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemei semnalate.

Articolul precedentNeurologii slătineni împărtășesc succesul lor în efectuarea trombolizelor la Conferința Națională de Stroke
Articolul următorCea mai importantă cetate romano-bizantină din Oltenia, reabilitată cu fonduri europene. Cum arată acum