Sancțiuni de peste 10.000 de lei au fost aplicate de polițiștii olteni, în cadrul acțiunii Safety Cash, care a vizat verificarea modului în care se deţin şi se transportă sumele mari de bani de către prestatorii de servicii licențiate.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, verificările s-au desfăşurat în perioada 10 – 28 decembrie 2018, în contextul creşterii volumului de masă monetară tranzacţionată în perioada sărbătorilor de iarnă.

În cadrul acestei acţiuni, polițiștii au efectuat controale la 88 de casierii colectoare, 26 de hipermaket-uri/centre comerciale, 88 de stații de carburant, precum și alte 21 de locuri de depozitare a valorilor monetare.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.600 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

De asemenea, oamenii legii au deschis şi un dosar penal.

„Totodată, cu ocazia efectuării unui control la o societate comercială, din orașul Balș, polițiștii au constatat faptul că o persoană se afla în serviciu de pază, fără a deține atestat, în acest caz, întocmindu-se dosar penal”, se arată în comunicatul citat.

Articolul precedentPatru olteni, diagnosticați cu gripă sezonieră. Cum poate fi ținută la distanță boala
Articolul următorAccident în Slatina. Două femei lovite pe trecere de pietoni de o autoutilitară – VIDEO