Oltenii care au investit în ferme de porci, dar și cei care solicită motorină subvenționată pentru a lucra terenurile mai au la dispoziție o singură zi pentru depunerea documentelor justificative. Ei trebuie să se prezinte la APIA cu facturile, pentru a putea intra ulterior în posesia ajutoarelor financiare.

31 iulie este ultima zi în care beneficiarii Măsurii 14 din PNDR- Plăți în favoarea bunăstării animalelor pot aduce documentele justificative pentru a intra în posesia subvențiilor de la APIA. „Sunt așteptați să aducă documentele justificative aferente, pentru decontarea activităților pe care le-au desfășurat în perioada 1 aprilie-30 iunie. La nivelul județului Olt avem 7 beneficiari pentru această măsură, pachetul A, plăți pentru porcine”, a explicat Corina Grecea, purtătorul de cuvânt APIA Olt

Anul trecut, șase exploatații de porci din județ au beneficiat de aceste subvenții, sumele plătite acestora fiind de aproape 900.000 euro. Anul acesta, încă o exploatație comercială de suine este în curs de a fi populată, la Ipotești, efectivul pentru care se solicită subvenția fiind de aproximativ 70.000 de capete. „Pe raza județului Olt avem exploatații la Tufeni, Ipotești, Optași, Mogoșești, Valea Mare avem astfel de societăți care ajung și la 70.000 de capete”, a mai explicat Corina Grecea.

Mâine este ultima zi de depunere a documentelor și pentru cei care au cerut subvenția pentru motorina consumată în trimestrul II. APIA a eliberat aproximativ 1.100 de acorduri pentru cei care folosesc motorină subvenționată. Ei sunt așteptați să aducă facturile de consum, în baza cărora vor primi ajutorul financiar.  Subvenția oferită de stat pentru motorina folosită la lucrările agricole este de 1,9 lei pe litru.

Articolul precedentÎncă o numire în conducerea IPJ Olt, după crimele de la Caracal
Articolul următorPacient cu accident vascular, salvat printr-o procedură medicală efectuată în premieră la Spitalul Slatina