Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a dat startul unei acțiuni de control care vizează fructele și legumele din import, vândute în județ. Veterinarii vor verifica atât marfa din magazine și pe cea din depozite, cât și transporturile de fructe și legume de pe raza județului.

În timpul controalelor, inspectorii DSVSA vor să vadă dacă aceste produse conțin reziduuri de pesticide. În acest sens, vor preleva probe care vor fi analizate apoi în laborator. „Menţionăm că Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, Compartimentul de Control Reziduuri, este unul din cele trei laboratoare desemnate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru a efectua determinări pentru o gamă largă de reziduuri de pesticide ( 84 de pesticide) din legumele şi fructele provenite din import din ţări terţe şi/sau din comerţ intracomunitar, precum şi de la cele autohtone”, se precizează într-un comunicat transmis de DSVSA Olt.

Reprezentanții Direcției Veterinare vor verifica și respectarea cerinţelor de igienă, a condiţiilor de manipulare şi transport a acestora, a trasabilităţii loturilor de legume/fructe (existenţa documentelor care însoţesc marfa pe timpul transportului/la unităţile de depozitare/comercializare), informarea corectă a consumatorilor, termenul de valabilitate. Acțiunea de control de derulează în lunile aprilie și mai, rezultatele verificărilor urmând să fie făcute publice la finalul acestei perioade.

 

Articolul precedentAccident pe un drum național din Olt. Patru persoane au fost rănite – FOTO
Articolul următorDe la biserică, direct la mall. Ce vrea să facă un preot din Olt