Preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, a făcut în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune o afirmaţie care stârneşte controverse. Ulterior a detaliat, vorbind chiar de o iniţiativă legislativă, dar „după consultări“.

Senatorul liberal Liviu Voiculescu, aflat la primul mandat de parlamentar, a afirmat cu o zi în urmă, într-o emisiune la postul local de televiziune Olt TV, că persoanele care se vaccinează, şi care, astfel, „şi-au asumat nişte riscuri“, ar fi normal să aibă şi beneficii suplimentare.

„Trebuie cu toţii să înţelegem că traversăm o perioadă critică, traversăm un al treilea val al acestei epidemii. Mulţumim lui Dumnezeu, vaccinarea merge bine şi chiar astăzi am sărit de 3 milioane de doze şi trebuie încurajată vaccinarea şi trebuie… Şi am discutat şi la şedinţa Biroului Executiv de luni, trebuie cumva stimulată vaccinarea şi cei care sunt vaccinaţi să aibă anumite beneficii faţă de cei care nu s-au vaccinat. Pentru că nu este normal ca eu, sau dumneavoastră, sau alţii care s-au vaccinat, să-şi asume nişte riscuri făcând aceste vaccinuri şi ceilalţi să nu se vaccineze şi să aibă aceleaşi drepturi ca unul vaccinat. Trebuie făcută o mică diferenţiere, evident, fără restricţii ale celorlalţi sau a le afecta drepturi fundamentale“, a declarat Voiculescu la postul local de televiziune Olt Tv.

Afirmaţia a venit în contextul în care senatorul vorbea despre restricţii şi despre decizia Guvernului de a da libertate autorităţilor locale să decidă măsurile restrictive atunci când rata de infectare creşte.

Ulterior parlamentarul şi-a nuanţat poziţia. Deşi în intervenţia iniţială a afirmat că discuţia ar fi avut deja loc în Biroul Executiv, acum senatorul spune că trebuie să se consulte cu colegii înainte de a-şi asuma un demers legislativ.

„M-am referit în primul rând la accesibilitate, avem exemple, avem ţări, în primul rând Israel, unde cei vaccinaţi pot să meargă la mall-uri, pot să meargă la spectacole, pot să meargă la film… Ceva în sensul ăsta, dar nu este o discuţie aprofundată. Am fost întrebat dacă aş propune asta ca şi discuţie şi am spus că da, eventual aş iniţia o discuţie în sensul ăsta în Birou, nu că a fost discuţia, deci, e întors un pic…“, a declarat Liviu Voiculescu pentru „Adevărul“.

Confruntat cu declaraţia iniţială, senatorul a continuat: „Da, am zis?! Noi n-am discutat asta în cadru oficial, dar, mă rog, dacă asta a fost exprimarea mea… Deci este poziţia mea, în sensul că cei vaccinaţi ar trebui să aibă anumite beneficii, fără a-i limita pe ceilalţi sau a le leza anumite interese“, a mai spus senatorul.

O eventuală iniţiativă legislativă va fi adoptată, însă, după ce va găsi sprijin în rândul colegilor de partid, a mai spus Voiculescu. „Întâi să discut cu colegii mei şi apoi vedem calea de urmat. Noi suntem un partid liberal şi putem să n exprimăm părerile, dar, v-am spus, orice hotărâre privind iniţierea unui demers legislativ se va lua conform statutului şi în cadrul organismelor noastre statutare. Asta nu înseamnă că eu nu pot să spun ce gândesc sau opinia mea“, a precizat senatorul.

Liviu Voiculescu s-a vaccinat, alături de colegul său de partid, deputatul Gigel Ştirbu, în prima zi în care s-a permis vaccinarea în etapa a aII-a, în 18 ianuarie 2021, la un centru de vaccinare din Slatina. Reacţiile, atunci, au fost diverse, de la felicitări pentru că astfel îi încurajează şi pe ceilalţi să se vaccineze, până la critici pentru că cei doi parlamentari s-au grăbit să primească vaccinul, deşi mii de olteni din categorii vulnerabile nu reuşeau să se programeze.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentO minoră fugită dintr-un centru din Slatina, căutată de mai multe zile
Articolul următorCHECK-IN. Metrorex condamnă greva care a paralizat Capitala. Sindicaliștii milionari, dați în judecată