Mai multe persoane, care locuiesc pe o stradă din oraşul Balş, au ieşit din locuinţe ca într-o zi normală, sâmbătă, ignorând starea de urgenţă şi măsurile restrictive impuse de autorităţi. Poliţiştii au mai amendat încă şase persoane din acest grup.

Imaginile a au ajuns pe Facebook, iar poliţiştii din Balş s-au autosesizat.

Romii au explicat că au ieşit pe stradă pentru că nu mai au ce să mănânce. Oamenii au împânzit două străzi, făcând apel la primarul orașului şi solicitându-i acestuia să vină la ei pentru a găsi soluții legate de lipsa alimentelor. Ei i-au transmis că, din cauza restricțiilor impuse de autorități, nu mai pot munci.

Până să primească un răspuns de la autorităţi, şase persoane au fost sancţionate de poliţiştii din Balş cu amenzi în valoare totală de 60.000 lei.

„În continuare verificărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Bals, in urma imaginilor apărute pe o rețea de socializare, au mai fost identificate încă 6 persoane,  pe lângă cele 6 identificate inițial.  Din verificări a reieșit faptul că la data de 28 martie a.c., în jurul orei 14.00, cele 12 persoane au circulat în afara locuinței, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane care nu locuiesc împreună. Polițiștii au sancționat contravențional cele 12 persoane, cu amenzi în valoare totală de 60.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/ 2020”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Poliţiştii precizează că cele 12 persoane nu erau carantinate și nu erau izolate la domiciliu.