Peste 23.000 de olteni au depus de la începutul anului și până acum Formularul 230, prin intermediul căruia direcționează o parte din impozitul pe venit către organizații nonprofit. Cei mai mult bani vor merge, cel mai probabil, către unitățile de cult și către fundațiile umanitare, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți. 

Formularul 230, care permite redirecționarea a 2% sau 3,5% din impozitul pe salarii sau pensii datorat statului poate fi depus până pe 31 iulie, anunță reprezentanții Fiscului oltean. Ei au făcut și un bilanț al declarațiilor depuse și au concluzionat că mulți olteni au ales să direcționeze o parte din impozit prin intermediul acestor formulare. „Avem un număr destul de mare de contribuabili care au depus aceste declarații, peste 23.000 depuse, pe Formularul 230. Așteptăm un număr mult mai mare de declarații depuse. Contribuabilii sunt familiarizați cu modul de depunere: pot face acest lucru și pe bază de borderou, prin Poștă sau la sediul organului fiscal, cât și prin spațiul privat virtual”, a spus Cornel Vlădescu, directorul AJFP Olt.

Cei care înregistrează venituri din salarii sau pensii și nu au depus până acum formularul trebuie să știe că acest demers nu presupune nicio cheltuială din partea lor. Banii sunt virați automat de Fisc în contul fundației către care a fost direcționată suma din impozitul e venit. „Dintr-o primă evaluare realizată pentru formularele depuse anul trecut, cele mai mari sume au fost direcționate către unități de cult și asociații umanitare, în special către cele care desfășoară activități pentru copiii cu boli grave”, a mai explicat directorul Fiscului.

Formularul se depune anual, pentru veniturile din salarii și pensii din anul precedent. Procentul care poate fi redirecționat e de 2% către entitățile nonprofit sau pentru acordarea de burse private și de 3,5% către fundațiile acreditate ca furnizori de servicii sociale.

Articolul precedentLocuinţele unor hoţi din autoturisme, percheziţionate de poliţiştii din Slatina
Articolul următorPeste 120 de copii din județ, bolnavi de varicelă. În ce școală sunt cele mai multe cazuri