Numărul cazurilor de varicelă a crescut alarmant în ultima perioadă, în județ. Statisticile Direcției de Sănătate Publică indică un număr total de 125 de îmbolnăviri, cele mai multe fiind înregistrate la o școală din Slatina.

De la începutul anului 2019 până în prezent, în Olt  au fost  instituite  7  focare de varicela în școli și grădinițe din județ. Cele mai multe focare, respectiv 4 sunt în Slatina. La Colegiul Ion Minulescu s-au îmbolnăvit de varicelă 42 de copii, iar la Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 au fost 41 de cazuri. Alte 7 cazuri au fost raportate la Grădinița Ion Creangă din Slatina.

La Balș au fost înregistrate de asemenea două focare, la Liceul Oetre Pandrea, cu 5 cazuri și Grădinița cu Program Prelungit nr.1, cu 17 cazuri. Și la Școala Gimnazială din Rusănești au fost 8 cazuri de varicelă, alte câteva focare de boală fiind în acest momemnt în evoluție.

Deși varicela face parte din categoria bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare, in Romania vaccinul nu este inclus în Programul National de Imunizări.

Articolul precedentZeci de mii de olteni au depus deja Formularul 230. Termenul limită, prelungit
Articolul următorUSR dă startul acțiunilor de promovare electorală. Vrea să intre în dialog cu cetățenii