Opt ofiţeri şi 97 agenţi de poliţie din Cadrul IPJ Olt au fost înaintaţi în grad, miercuri, cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt şi a debutat cu intonarea Imnului Naţional şi cu un moment de reculegere în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie.

La festivitate au participat reprezentanţii mai multor instituţii cu care IPJ Olt colaborează – prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu sau preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.
Prefectul a transmis un mesaj poliţiştilor.

„Poliţia este una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, ordinea publică fiind esenţială pentru bunul mers al socităţii. Profesia de poliţist este bazată pe profesionalism şi trebuie onorată în fiecare zi cu credinţă şi devotament, dumneavoastră având responsabilitatea de a asigura ordinea publică în mod permanent. Devotamentul, profesionalismul şi seriozitatea cu care vă faceţi datoria reprezintă pentru noi credinţa unei vieţi sigure şi liniştite. Vă urez mult succes în importanta activitate pe care o desfăşuraţi! Să aveţi parte de multă putere de muncă pentru a răspunde cu prompitudine şi eficienţă în orice situaţie!”, afirmat Silviu Neacşu.

Opt ofiţeri şi 97 de agenţi au fost avansaţi în gradul profesional următor, la expirarea stagiului minim. Totodată, în cadrul festivităţilor, au fost înmânate diplomele câştigătorilor competiţiei sportive „Cupa Poliţiei 2019”.

Pe parcursul evenimentului, pe platoul din faţa Prefecturii Olt, a fost organizat un stand expoziţional, ce a putut fi vizitat de slătineni. Vizitatorii au putut vedea pistolul radar al Poliţiei Rutiere, trusa de criminalistică sau câinele de urmă, Leko.

Articolul precedentCe au făcut elevii olteni, la simularea Evaluării Naţionale
Articolul următorElevul din Gorj, dispărut după o ceartă cu părinţii, găsit în gara din Caracal