Toţi cei zece candidaţi care promovaseră proba scrisă la concursul pentru ocuparea unui post de ambulanţier au trecut cu bine şi de interviu. Posturile pe care aceştia au fost angajaţi au rămas vacante după plasarea sub control judiciar a ambulanţielor din Corabia acuzaţi că au furat motorină din autosanitare.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt, Marinela Prina, a declarat că cei zece vor începe activitatea de marţi, 8 ianuarie.

„Toţi cei zece au promovat şi proba de interviu şi de mâine vor începe activitatea. Ne descurcăm cu cele 10 posturi, acoperim turele, pentru că vom acorda şi ore suplimentare şi se va mai decongestiona şi activitatea, nu vor mai fi aşa de multe solicitări. Luna decembrie a fost mai grea. Vom discuta, vom face o analiză şi vom lua o decizie, dar deocamdată vom funcţiona aşa”, a declarat ea.

18 candidaţi s-au înscris pentru ocuparea celor 15 posturi scoase la concurs, însă doar 10 au promovat proba scrisă desfăşurată pe 28 decembrie. Ei au promovat şi interviul din 4 ianuarie.

Ambulanţierii din Corabia sunt cercetaţi şi pentru ucidere din culpă, procurorii investigând dacă opt persoane şi-au pierdut viaţa pentru că aceştia nu au plecat la timp către solicitare sau pentru că au mers cu viteze reduse.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a declarat că, în unele cazuri, ambulanţele au plecat către cazuri şi după 70 de minute, deşi protocolul impune două minute.

„Încă nu s-a pus în mişcare împotriva lor acţiunea penală pentru ucidere din culpă, încă efectuăm cercetări. Sunt suspiciuni, având învedere timpii de intervenţie, faptul că s-au deplasat cu viteze reduse, faptul că nu au plecat către eveniment în timpul prevăzut de protocol. Efectiv, nu au plecat la momentul la care au fost anunţaţi, deşi protocolul prevede că ei trebuia să plece în două minute, au existat cazuri în care au plecat şi după o oră sau după 70 de minute”, a afirmat procurorul.

Magistratul a afirmat că ancheta se desfăşoară „in rem” şi ambulanţierii nu au fost acuzaţi, încă, de ucidere din culpă.

„Investigăm dacă au fost persoane care şi-au pierdut viaţa din aceste motive. Se efectuează cercetări in rem, cu privire la faptă. Nu s-au formulat cercetări către vreunul dintre angajaţi”, a mai declarat anchetatorul.

Angajații Ambulanţei Corabia sunt acuzaţi că, timp de aproape trei ani, ar fi furat în mod repetat combustibil de la autosanitare, poliţiştii desfăşurând percheziţii la locuinţele lor şi la sediul unităţii medicale, în luna august.

„Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal, în care mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice. Prejudiciul urmează a fi stabilit în urma cercetărilor”, transmit reprezentanții IPJ Olt.

În urma perchezițiilor din lumea august, au fost ridicate  mai multe bidoane cu motorina, în vederea  continuării cercetărilor.

Articolul precedentViitori jandarmi, în practică
Articolul următorLuptă strânsă pentru un loc în parcarea etajată din Slatina. Care e cel mai mare preț oferit