Primăria Slatina a semnat contractul de lucrări pentru refacerea totală a esplanadei. Dispar scările și fântâna arteziană și vor fi mai multe spații verzi, a anunțat astăzi primarul Emil Moț, care a dat detalii despre noul proiect.

Esplanada Slatinei intră în reabilitare. Proiectul prin care municipalitatea va reamenaja complet principala zonă de promenadă din oraș va începe în câteva luni. „S-a terminat licitația și pentru esplanadă, am semnat contractul de lucrări și vă voi spune câteva detalii. Valoarea contractului, proiectare și execuție lucrări este de 9,5 milioane lei fără TVA. Termenul de execuție este de 20 de luni, din care 3 pentru proiectare. Vor fi făcute lucrări de pregătire a terenului, de amenajare a spațiului public pietonal: pavaje și borduri. Lucrări de amplasare mobilier urban, plantare de specii ornamentale în jardiniere și zone verzi, lucrări de gazonare, plantare arbori și arbuști, realizarea unui sistem de irigații automat, instalație de degivrare, rampă pentru persoanele cu dizabilități și reabilitarea toaletei”, a anunțat primarul Slatinei, Emil Moț.

Edilul a explicat cum a  fost gândit noul proiect de modernizare, care își propune să pună în valoare și expo- parcul. „Nu o să mai fie scări, astea au fost și cererile de la oameni. Parcul o să fie integrat cu zona de promenadă esplanadei. Acum, toată priveliștea este obstrucționată, nu putem să ne bucurăm de frumusețea parcului. Acesta va fi integrat în esplanadă și va fi o coborâre lină. Câștigăm la spații verzi, pentru că acea gradenă se va dărâma și acolo vor fi spații verzi în trepte. Eu sper ca undeva la vară, în 2020, să terminăm esplanada”, a spus Emil Moț.

Șantierul de pe esplanadă se va deschide imediat după finalizarea lucrărilor la parcul nou, amenajat pe terenul fostei unități militare.

Articolul precedentÎncepe construcția celor 6 terenuri de tenis la Clubul Nautic Slatina. În schimbul lor, primăria cere ștrandul din Progresul
Articolul următorTrei șantiere pentru asfaltare, deschise în vară la Slatina. LISTA străzilor modernizate