187 dintre candidaţii olteni înscrişi să susţină cea de a două probă scrisă a bacalaureatului de toamnă nu s-au prezentat la examen.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a declarat că din cei 667 de înscrişi, doar 480 au fost prezenţi. Absolvenţii de liceu au susţinut examenul la matematică, pentru profilul real, şi la istorie, pentru profilul uman.

Bacalaureatul de toamnă continuă, pe 23 august, când se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16.00 – 20.00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

66,62% este procentul de promovabilitate a examenului de bacalureat, prima sesiune, înregistrat de elevii din judeţul Olt, după rezolvarea contestaţiilor.

Articolul precedentReprezentantul unei ferme de porci din Olt: „Am crescut gradul intern de alertă”
Articolul următorJandarm oltean, în misiunea NATO din Afganistan