Creșterea alarmantă a numărului bolnavilor de gripă i-a determinat pe reprezentanții Spitalului Județean să restricționeze accesul aparținătorilor în Secția de Boli Infecțioase. Sunt deja 31 de cazuri de gripă confirmate, din care 27 înregistrate în ultima săptămână.

 

Ca să prevină răspândirea virusului la și mai multe persoane, medicii de la Boli Infecțioase au stabilit reguli noi pentru cei care vin să viziteze pacienții internați aici. „La nivelul acestei secții s-au amplificat măsurile de restricție a accesului aparținătorilor, ei sunt controlați la intrare, dacă prezintă manifestări de gripă. Numărul aparținătorilor a fost redus, adică la același pacient nu mai permitem să vină 3, 4, 5 aparținători, tipul de vizitare a fost limitat”, a spus Andrei Ștefănescu, directorul medical al SJU Slatina.

Opt din cei 31 de pacienți afectați de virusul gripal sunt copii, toți pacienții fiind nevaccinați, spun oficialii Direcției de Sănătate Publică. „Toate cele 31 de cazuri sunt persoane nevaccinate antigripal, 17 fiind din mediul urban și 14 din mediul rural”, a explicat Gabriela Gogiu, purtătoarea de cuvânt a DSP Olt.

Toate cazurile de gripă confirmate s-au prezentat la S.J.U.Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv: febra peste 390 C, debut brusc,  astenie, cefalee,  tuse, rinită, coriza, stare generală alterată.

Articolul precedentA treia zi de căutări eşuate, în cazul bărbatului care ar fi fost ucis şi îngropat la halda de gunoi a Slatinei
Articolul următorBebelușul salvat de neonatologii din Slatina a fost vizitat de Sorina Pintea