Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control, în aceste zile, de poliţiştii rutieri din Olt. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale UE.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie, pe raza județului Olt, polițiștii Serviciului Rutier vor acționa pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se va desfășura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

„În cele 7 zile, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Alexandra Dicu a adăugat că, în ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Articolul precedentOlt | Şi-a pierdut viaţa după ce a fost prins sub un tractor. Medicii n-au mai putut decât să declare decesul
Articolul următorPrimarul Slatinei, în inspecție la blocurile reabilitate recent. Ce nereguli a găsit