Doctor walking through hospital corridor

Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul care vizează reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Caracal au fost aprobaţi, joi, de consilierii locali din municipiu.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat joi, valoarea totală a investiţiei se ridică la 8.639.994,30 lei, fără TVA. Proiectul ar urma să fie finanţat cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Operaţiunea 8.1 Creşterea accesabilităţii serviciilor de sănătate comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate, Operaţiunea A- Ambulatorii.

În prezent, clădirea care adăposteşte Ambulatoriul din cadrul Spitalului municipal Caracal este funcţională, spun reprezentanţii primăriei, dar prezintă o uzură şi o degradare moderată din cauza lipsei unei reabilitări majore.

„Pe parcursul anilor, din motive financiare, s-au făcut aleatoriu o serie de mici reparaţii şi îmbunătăţiri locale din surse de finanţare proprii, dându-i un aspect neunitar şi o disfuncţionalitate funcţională. Infiltraţiile de apă pluvială de la nivelul acoperişului, a curţilor de luminiă şi a trotuarului de gardă perimetral au dus la degradarea în timp a clădirii”, arată reprezentanţii Primăriei Caracal.

Totodată, echipamentele şi aparatura medicală din dotare au un grad ridicat de uzură. Condiţiile igienico-sanitare în care se desfăşoară activitatea în interiorul spitalului sunt improprii, iar instalaţiile sanitare sunt foarte vechi.

Articolul precedentȘcolile își prezintă oferta educațională. Peste 3.000 de copii, așteptați să se înscrie la clasa pregătitoare
Articolul următorTaxa de salubritate, retrasă de pe ordinea de zi a Consiliului Local Scornicești. Care este motivul