Covrigăria din Slatina unde angajaţii au fost filmaţi spălând tăvile într-un butoi cu apă a fost amendată de DSP cu suma de 5.000 lei. Patronul a invocat faptul că a recurs la această „soluţie” deoarece i se defectase racordul la apă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au afirmat că, pe lângă amendă, administratorului covrigăriei i-au fost impuse o serie de măsuri. În caz că nu se conformează, se poate merge până la închiderea unităţii.

„A fost un control igienico-sanitar, în urma căruia a fost aplicată o sancţiune în valoare de 5.000  lei pentru deficienţele constatate. Este vorba, în principal, de condiţiile igienico-sanitare şi lipsa curăţeniei în unitate. Pe lângă acestea, au mai fost constatate şi alte deficienţe pentru care noi am acordat nişte termene de remediere, cel mai îndelungat fiind de 30 de zile. Trebuie să facă o igienizare completă a unităţii – cu pereţi, cu tavane. După expirarea termenelor, vom face un recontrol”, a afirmat medicul Cosmin Broboană, din cadrul DSP Olt.

Imaginile cu o angajată a unei patiserii-covrigării din Slatina, care spală o tavă în ceea ce pare a fi un butoi de plastic, în spatele magazinului de desfacere, s-au viralizat pe Facebook, inspectorii DSP Olt efectuând un control.

„În legătură cu aspectul apărut online, în data de 24 noiembrie, adică sâmbătă, înainte de terminarea programului, administratorul a luat un butoi cu apă, din altă parte, şi a spălat tăvile de la produsele de patiserie, motivul fiind că i s-a defectat racordul de la chiuvetă, fiind oprită apa în toată unitatea”, a mai declarat Broboană.

Articolul precedentPaul Stănescu, demisie din Guvern
Articolul următorDrum dintre Olt și Teleorman, închis din cauza pestei porcine africane