Reprezentanții Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) din Olt vor să folosească la maximul instalațiile reabilitate și să crească de la un an la altul suprafețele cultivate. Anul acesta, spre exemplu, caută fermieri care au deja instalații funcționale, pe care să îi ajute să ia apă din canalele de irigații.

Cu mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii de irigații în derulare, ANIF își propune ca apa pompată gratuit pe canalele de irigații să ajungă pe cât mai multe suprafețe cultivate din Olt. De aceea, până când organizațiile utilizatorilor de apă vor reuși să refacă pe fonduri europene stațiile de punere sub presiune, conducerea Agenției vrea să ajute și alți fermieri să profite de acest avantaj. „Anul acesta vrem să găsim fermieri care au deja instalații și care pot să irige suprafețe mari și sperăm că vom mări substanțial suprafața irigată. Anul trecut s-a irigat în zona de luncă a Dunării, unde se irigă an de an, cu 5.000 de hectare. Mai avem 1.600 de hectare de orezărie și încă aproximativ 200 de hectare irigate pe amenajarea Bucșani-Cioroiu”, a  explicat Cristian Vruse, director ANIF, filiala Olt.

Pe amenajarea de irigații Bucșani-Cioroiu se fac în continuare lucrări de modernizare cu fonduri europene, în cadrul unui proiect mai amplu. Prima etapă a fost încheiată anul trecut, când a fost pusă în funcțiune o stație de repompare a apei.

 

 

Articolul precedentUn membru ALDE Olt, pe lista partidului pentru europarlamentare. Ce loc ocupă
Articolul următorLocuință protejată și locuri de muncă pentru victimele violenței în familie din Olt