Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt este partener într-un proiect care vine în ajutorul victimelor violenței în familie. Cu fonduri europene, dar și cu o cofinanțare din partea Consiliului Județean va fi amenajată o locuință protejată în care vor sta temporar persoanele care vor să scape de agresor.

„VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” este numele proiectului care va oferi un ajutor real femeilor care sunt victime ale violenței în familie. Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse a accesat fondurile necesare pentru achiziționarea unor apartamente care vor deveni locuințe temporare protejate. „Suntem și noi parteneri în cadrul acestui proiect amplu, care oferă nu numai găzduire, dar și consiliere și formare profesională pentru victimele violenței în familie. Mai exact, va fi identificat un loc de muncă, în județ sau în țară, dacă persoana respectivă vrea să se mute în alt județ. Apoi, va fi făcută formare profesională în concordanță cu respectivul loc de muncă”, a explicat Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt.

În județ mai există un centru de urgență, realizat printr-un proiect cu finanțare norvegiană, care găzduiește temporar victimele violenței în familie. De daca aceasta, autoritățile vor pune accent pe găsirea unui loc de muncă și formarea profesională a acestor persoane vulnerabile.

Articolul precedentANIF, strategie pentru extinderea suprafețelor irigate din Olt. Ce plan are conducerea instituției
Articolul următorDarius Vâlcov, amendă după episodul „sandilău” de pe Facebook