„Premierul din umbră”, consilierul lui Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost amendat cu 1.000 de lei de către Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că l-a făcut „sandilău” pe celebrul protestatar Sandy Matei, căruia i-a publicat și fișa medicală pe Facebook, scrie realitatea.net.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat cu 1.000 de lei pe Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, pentru discriminare și încălcarea dreptului la demnitate în cazul unui protestatar căruia i-a publicat fișa medicală.

Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de “sandilău” și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasă și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Consiliul a dispus aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale în valoare de 1.000 lei.
În individualizarea sancțiunii, Colegiul Director a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă printre altele, din calitatea de demnitar a părții reclamate, dar și de faptul că, ulterior partea reclamată a șters de pe contul de Facebook afirmațiile discriminatorii.

Vot: în unanimitate a celor prezenți (6 voturi).

Articolul precedentLocuință protejată și locuri de muncă pentru victimele violenței în familie din Olt
Articolul următorLiberalii amână desemnarea candidatului pentru Primăria Slatina. Motivul