Preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Slatina au organizat şi în acest an „Târgul de vară”, eveniment aflat la a noua ediţie, care îşi propune formarea deprinderilor antreprenoriale pentru cei mici.

Scopul proiectului iniţiat de educatoarele Mimi Bădoiu și Rodica Urîtu îl constituie formarea deprinderilor antreprenoriale prin valorificarea unor obiecte decorative, jucării, băuturi răcoritoare, produse de artizanat, produse de panificație, bijuterii handmade, realizate individual sau cu ajutorul părinţilor.

„De la debutul târgului, în anul 2010, şi până în prezent, numărul grupelor participante a crescut ajungând ca în urmă cu patruni ani să fie implicați peste 220 de copii și părinții acestora. Este dovedit astfel interesul copiilor dar și al părinților pentru acest tip de activitate în parteneriat cu grădinița.«Târgul de Vară» este o activitate de exploatarea a intereselor copiilor, a dorinței lor de mișcare și de joacă, de dobândire a încrederii în forțele proprii. Numărul celor prezenți azi la târg este încă o dovadă că în Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina relația cu părinții copiilor este una apropiată și de foarte bună caliate”, a declarat directorul GPP Nr. 2, Mihaela Dicu.

Cu banii obţinuţi de pe urma târgului, copiii achiziţionează diverse materiale pentru clasa lor.

„Achiziționarea unor obiecte necesare în fiecare sală de grupă ca urmare a valorificării obiectelor confecționate contribuie la realizarea unei relații corecte în cadrul grupei de copii. Copiii au astfel posibilitatea de a-și promova identitatea proprie dar și imaginea grădiniței. Dorim să continuăm tradiția, prin realizarea unui eveniment din ce în ce mai bun, motivați fiind de impactul pozitiv pe care l-au avut edițiile anterioare asupra copiilor, asupra părinților acestora și a întregii comunități locale”, a mai declarat Mihaela Dicu.

Articolul precedentUrmărit naţional şi internaţional, prins în flagrant când ridica două colete cu droguri – VIDEO
Articolul următorLocuri de muncă la stat. O instituție din Olt angajează 40 de persoane