Trei constructori au depus oferte pentru modernizarea străzilor Oituz, Pitești și Bulevardul Constantin Brâncoveanu din Slatina. Vor fi lucrări complexe, în special pe Oituz, unde e nevoie de captarea izvoarelor și consolidarea malului. Valoarea investiției este de 46 de milioane de lei, iar șantierul se va deschide în această toamnă.

Primăria Slatina repară și consolidează Varianta Oituz și alte două străzi tranzitate de mașini de mare tonaj. Autoritățile au decis să aloce bani din bugetul local pentru modernizarea acestei artere, după ce un studiu sociologic a indicat faptul că mulți slătineni au considerat această investiție o prioritate. O parte din procedurile preliminare au fost parcurse deja, a anunțat primarul Slatinei, Emil Moț .

Municipalitatea a inclus în proiect lucrări complexe, atât la carosabil cât și pentru zonele pietonale. În plus, pe Oituz se va lucra inclusiv la consolidarea versantului care susține șoseaua. Firma câștigătoare se va ocupa atât de realizarea proiectului tehnic, cât și de lucrările propriu-zise. Șantierul ar urma să se deschidă în această toamnă.

„Dacă nu sunt contestații, în iulie ar trebui să înceapă proiectarea. Avem 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic. Iar după aceea putem să începem execuția. Dacă totul merge bine, la sfârșitul lui septembrie putem începe să lucrăm efectiv”, a anunțat primarul Slatinei, Emil Moț.

Reprezentanții Primăriei Slatina au precizat că nu vor permite accesul mașinilor de mare tonaj pe nicio altă stradă din oraș, pe durata reparațiilor la Varianta Oituz.

Articolul precedentCisternă încărcată cu o substanță periculoasă, răsturantă pe DN 65. Traficul a fost deviat- FOTO
Articolul următor„Crosul Primăverii 5k” ediția a II-a, la final. În cât timp a parcurs traseul cel mai rapid concurent