După ce motivarea sentinței de fond a durat peste un an, primul termen din apel s-a soldat cu o amânare de aproape două luni, până la data de 11 iunie! Condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanță, Darius Vâlcov a intrat în faza de apel cu o mare întârziere cauzată de tergiversarea motivării, scrie realitatea.net.

Apelul în procesul lui Darius Valcov a început cu o amânare de aproape două luni, până pe data de 11 iunie. Darius Vâlcov a solicitat să își angajeze avocat!

Realitatea TV informează că „strategul din umbră” al PSD a evitat să dea ochii cu judecătorii Instanței Supreme și a fost reprezentat de un avocat din oficiu.

„Până la următorul termen să depuneți motivele de apel. Dacă există cereri de probatorii, să le depuneți până la termenul următor. Să vă exprimați opțiunea dacă vreți să fiți audiați în acest caz”, a spus judecătorul citat de Ziare.com.

Apelul lui Darius Vâlcov urmează să fie soluționat de Completul 3 Penal – 2019 format din magistratii Luciana Mera, Ioana Bogdan, Lavinia Lefterache, Marius Foitos si Ana Hermina Iancu.

Luciana Mera – care se află și în completul care-l judecă pe Liviu Dragnea, se va pensiona de la 1 iunie și cel mai probabil urmează să fie înlocuită.

Darius Vâlcov, eminența cenușie a programului economic PSD și consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat în urmă cu mai bine de un an de Înalta Curte la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și luare de mită.

Motivarea sentinței din primă instanță, de aproximativ 300 de pagini, a fost publicată abia la un an și o lună după verdict. Darius Vâlcov a făcut apel, dar fără această motivare apelul nu putea începe.

Pe 8 februarie 2018, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a condamnat în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Darius Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Darius Vâlcov și-ar fi păstrat mita în lingouri de aur, se arată în motivarea sentinței lui Darius Valcov.

Darius Valcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

Alături de Darius Valcov sunt judecăți Lucian Petrut Șușală (fost șofer al lui Darius Valcov), Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte și Constantin Tomescu.

Anul trecut de la sentința pe fond până la startul apelului a făcut ca una dintre infracțiunile din dosarul lui Darius Vâlcov să fie „spălată” de CCR.

Articolul precedentUn lider PNL Olt aşteaptă decizia definitivă a instanţei. De ce infracţiuni este acuzat
Articolul următorO şcoală din Olt, reabilitată din temelie