Portable hospital bed in hallway

Mihai Neagoe, în vârstă de 34 de ani, din Caracal, care a fost prins în flagrant primind mită de la un alt bărbat, din Fărcaşele, pentru angajarea fiicei celui din urmă pe un post de asistent la Spitalul Slatina, a fost arestat preventi pentru 30 de zile.

Decizia luată, marţi seara, de judecătorii Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi contestată de Neagoe.

Procurorii spun că, în cursul lunii aprilie 2019, bărbatul din Fărcaşele i-a dat lui Mihai Neagoe sumele de 500 euro şi 1.000 lei, în vederea faciltiării angajării fiicei sale, pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

În schimbul sumelor de bani, Neagoe i-a predat denunţătorului două seturi de subiecte ce urmau a fi extrase la proba scrisă, respectiv proba orală, a concursului pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical.

În seara zilei de 2 iunie,  bărbatul din Fărcaşele a fost contactat de către Mihai Neagoe, cerându-i să se întâlnească a doua zi, pentru a-i da o altă suma de bani, respectiv 1.000 lei, inculpatul fiind surprins în flagrant la data de 3 iunie, în timp ce primea banii de la martorul denunţător. La acţiune au participat procurori ai Parchetului Olt, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic, dar şi de la Brigada de Operaţiuni Speciale Craiova.

Prim-procurorul Parchetului Slatina, Anca Anuţa, a declarat că bărbatul nu era angajat al Spitalului Slatina.

„Nu are nico legătură cu Spitalul Slatina. El a lăsat să se creadă faptul că ar avea o influenţă în spital şi că poate obţine subiectele pentru examenul respecitv“, a declarat procurorul.

 

Articolul precedentLocalități din Olt, fără energie electrică
Articolul următorCe decizie a luat PNL Olt, după ce a pierdut alegerile la Balș, pe mâna candidatului Teodosescu