Primarul Slatinei Emil Moţ a prezentat, marţi, unul dintre autobuzele full-electric care vor circula pe străzile din municipiu începând cu luna decembrie.

Emil Moţ a explicat că este vorba despre un proiect cu finanţare europeană, accesat de Primăria Slatina, în valoarea de 25 de milioane de lei.

„Este un autobuz electric de prezentare. După cum ştiţi, Primăria Slatina a accesat un proiect cu fonduri europene, prin POR, în valoare de 25 de milioane de lei, din care am cumpărat zece autobuze full-electric, ecologice, cu o lungime de zece metri, cu 32 de locuri pentru pasageri, care vor începe să sosească în municipiul Slatina din luna decembrie. În fiecare lună vor veni câte două, iar în cinci luni vom avea o flotă completă de zece autobuze şi zece staţii de încărcare pe care le vom monta în baza Loctrans”, a declarat Emil Moţ.

În baza Loctrans vor fi staţiile de încărcare lente, dar în municipiul Slatina vor mai fi încă trei staţii de încărcare rapidă.

Primarul a adăugat că municipiul Slatina a mai accesat şi prin Ministerul Dezvoltării o finanţare în valoare de 27 de milioane de lei, prin care au mai achiziţionate opt autobuze full-electric, cu o lungime de 12 metri, cu 35 de locuri.

„Astfel, la finalul anului 2022, vom avea o flotă completă de 18 autobuze ecologice. Transportul în comun în Slatina va fi cu totul şi cu totul schimbat”, mai transmite edilul.

Achiziţia de autobuze electrice, parte din Sistemul de Management al Traficului rutier, care va duce la fluidizarea circulaţiei vehiculelor în municipiul Slatina.

„Sunt foarte multe maşini, este o problemă în toată ţara, dar sperăm ca prin acest sistem de management al traficului, cu inteligenţă artificială, cu semafoare inteligente cu camere care în funcţie de valorile de trafic vor schimba culorile”, a mai spus Moţ.

 

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentDe 1 Decembrie, cele 3 televiziuni marca REALITATEA – Plus, Sportivă și Star – se unesc într-un MARE SHOW, DE NERATAT
Articolul următorSlatina: Vineri se aprinde iluminatul de Sărbători