Primăria Slatina încă aşteaptă avizul Ministerului Tineretului şi Sportului pentru a putea transforma fostul ştrand „Progresul” într-un parc modern.

Pentru a primi acest aviz, municipalitatea a construit şase terenuri de tenis, la Clubul Nautic, facilităţi care existau, în urmă cu zeci de ani, la Ştrandul Progresul. Investiţia este finalizată, iar municipalitatea a comunicat acest lucru Ministerului Tineretului, în câteva rânduri.

„Noi avem studiul de fezabilitate gata de foarte mult timp pentru tot ceea ce înseamnă Baza Dumitru Dobrescu. Am terminat terenurile de tenis, am făcut deja două reveniri la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a promova o Hotărâre de Guvern prin care să schimbăm destinul acelui teren, acelei gropi de gunoi. Am speranţa că după terminarea acestor alegeri, vom avea înţelegere şi la acest guvern şi ne vor promova această hotărâre ca să putem începe licitaţia şi să amenajăm şi acea zonă”, a declarat primarul Emil Moţ.

Valoarea totală a investiţiei de la fostul ştrand „Progresul” se ridică la 17.847.965,54 lei, TVA inclusă, din care construcţii montaj reprezintă 14.881.959,72 lei, TVA inclusă.

În locul actualului ştrand, care a devenit un loc insalubru de-a lungul anilor, vor fi amenajate următoarele: skatepark, alee de acces, spaţiu verde, parcări, amfiteatru în aer liber, spaţii de joacă pentru copii, spaţiu pentru joc de şah, fântână arteziană, alei, spaţiu pentru citit în aer liber, spaţiu pentru fitness.

Zona de skate va fi amenajată în bazinul cel mare existent la fosta zonă de agrement.

Sursa: Realitatea de Olt