Un bărbat în vârstă de 68 de ani, din oraşul Balş, judeţul Olt, a fost reţinut pentru 24 de ore de autorităţile din Mehedinţi, în urma unor percheziţii desfăşurate, miercuri. Olteanul este acuzat că, alături de un bărbat din Drobeta, a furta bijuteriile unei femei din Vânju Mare.

Potrivit IPJ Mehedinţi, cinci percheziţii au fost desfăşurate, miercuri, în municipiul Drobeta-Turnu Severin, comuna Pătulele din Mehedinţi și orașul Balș, județul Olt.

Acţiunea a fost desfăşurată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale, Poliției Vânju Mare, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Poliției Balș.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri folosite la comiterea faptelor.

Anchetatorii spun că, pe 21 iulie, doi bărbați, unul în vârstă de 42 de ani din Drobeta-Turnu Severin, şi celălalt în vârstă de 68 de ani din Balș, ar fi pătruns în locuința unei femei în vârstă de 69 de ani, din orașul Vânju Mare, și ar fi sustras bijuterii, în valoare de aproximativ 9.500 de lei.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi unei instanţe.

„În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cei doi bărbați fiind reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați unității de parchet competente, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive”, arată IPJ Mehedinţi.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCrin Antonescu, despre discursul asumat al lui Eduard Hellvig: Un eveniment în sine. Relația servicii-politicieni-politică, pentru prima dată luată în discuție
Articolul următorLucian Bode, clarificări și acuzații grave în scandalul BMW-urilor pentru Poliție: Drulă a semnat caietul de sarcini. Se autodenunță?