Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu” a marcat împlinirea a 91 de ani de la înfiinţare, la eveniment fiind prezenţi colaboratori din toate timpurile, oameni din domeniul culturii, care și-au adus contribuția la promovarea actului cultural slătinean, călușari dar şi membrii Corului „Voces Primavera”.

Instituţie de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Olt, Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” a luat ființă prin dispoziția Prefecturii Județului Olt din 26 octombrie 1931 ca Biblioteca publică din orașul Slatina, sub denumirea de Biblioteca Comunală  „M S Andreean”, după numele institutorului slătinean ce a donat prin testament mii de volume pentru înființarea unei bibloteci publice.

Biblioteca a primit rangul de Bibliotecă Județeană în anul 1975.

Aniversarea a celor 91 de ani a fost marcată printr-un spectacol de gală de premiere a colaboratorilor, momente artistice, muzică, teatru și dans de căluș.

„Biblioteca nu este doar o colecție de cărți și documente tipărite, este mult mai mult decât atât, este o colecție infinită de informații, fără de care cititorii, utilizatorii serviciilor de bibliotecă nu s-ar descurca.  Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, instituție aflată într-un amplu proces de modernizare continuă, și-a extins serviciile dincolo de zidurile sale, prin informatizare și furnizarea de materiale electronice care pot fi accesate oricând și de oriunde, oferind cititorilor șansa de a cunoaște conținutul colecțiilor din patrimoniul său cu mult înainte de a-i trece pragul”, transmit reprezentanţii instituţiei de cultură.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentProiectul „Fii avocat în şcoala ta” continuă în judeţul Olt şi în această toamnă
Articolul următorPreşedintele CJ Olt, nemulţumire legată de modul în care Guvernul alocă banii pentur plata indemnizaţiilor