Consilierii judeţeni au aprobat, joi, bugetul judeţului Olt, iar preşedintele Marius Oprescu spune că cifrele sunt pozitive faţă de anul trecut.

Marius Oprescu a declarat că şi-ar fi dorit să poată aloca o sumă mai generoasă pentru investiţii.

„Spre deosebire de anul trecut, bugetul este mai bun, în sensul că am reuşit să prindem bani să acoperim cheltuielile cu funcţionarea atât a Consiliului Judeţean, cât şi a tututor instituţiilor din subordine. Asta nu înseamnă că nu era loc de mai bine. Bineînţeles că de fiecare dată ne dorim să avem şi bani rămaşi pentur investiţii, pentru a putea face un plan în ceea ce priveşte dezvoltarea judeţului. Avem în jur de 20 de milioane de lei alocaţi investiţiilor, pe lângă cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene, pe care îi vom folosi încercând să ducem la capăt proiectele începute”, a afirmat Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a mai explicat că instituţia îşi propune să finalizeze investiţiile începute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

„După cum ştiţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina avem începute lucrări atât pe Secţia Medicală – mai sunt trei etaje începute, plus liftul exterior, cât şi la Blocul Materno-Infantil, unde au rămas câteva etaje, încercăm să prindem aceşti bani şi să finalizăm acele lucrări.

De asemenea, la Direcţia Generală de Protecţie a Copilului, avem Centrul de persoane vârstnice de la Fălcoiu, pe care l-am început anul trecut, iar anul acesta sperăm să trecem de un grad de finalizare de peste 60%, urmând ca anul viitor să-l finalizăm, am prins o sumă importantă de bani pentru acesta”, spune marius Oprescu.

Şi către drumuri au fost alocate sume importante.

„Drumurile începute de Consiliul Judeţean din bugetul propriu, cum este cel care merge de la Morunglav la Cârlogani şi cel de la Bobiceşti către Staţia de transfer a gunoiului Balş, au avut nevoie de sume astfel încât anul acesta să le finalizăm. Sume importante s-au prins pentru cofinanţarea celor două drumuri pe care le avem pe POR şi pe Strategia Dunării, drumuri care leagă judeţul Olt de la nord la sud, de la Vergulea şi până la Giuvărăşti – limită cu judeţul Teleorman. Sumele sunt foarte mari, iar cofinanţarea noastră este una importantă. Am alocat aceşti bani încercăm să finalizăm aceste obiective”, a mai arătat Marius Oprescu.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCursuri online timp de o săptămână, la o şcoală din Slatina unde personalul auxiliar e infectat cu COVID
Articolul următorPSD Olt vrea să trimită şi alţi oameni în Guvern