Reprezentanţi ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, ai ISJ, AJOFM sau DGASPC Olt au participat, joi, în sala Colegiului Naţional „Ion Minulescu” la o întâlnire organizată în cadrul Campaniei naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”.

Campania este dedicată, pe de o parte, informării prealabile luării deciziei de a pleca în afara graniţelor ţării şi, pe de altă parte, stimulării procesului de reîntoarcere şi reinserţie socio-profesională pentru românii care hotărăsc să revină acasă.

La întâlnire au participat şi directorii mai multor unităţi de învăţământ liceal, diriginţi ai claselor a IX-a şi a XII-a din judeţ, reprezentanţii consiliilor elevilor şi părinţilor.

Organizatorii spun că scopul întâlnirii este informarea corectă şi completă a potenţialolor migranţi români în ceea ce priveşte drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.

„Acest proiect are scopul de a informa corect tinerii absolvenţi şi a-i pregăti pe cei care îşi doresc acest lucru pentru plecarea în străinătate. Mai avem un alt scop, acela de a urmări inserţia profesională a acestora, atunci când se întorc din străinătate şi vor să-şi găsească locuri de muncă în ţara noastră. Este o campanie de informare corectă despre ceea ce înseamnă drepturi şi obligaţii atât în străinătate, cât şi la noi în ţară”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

Articolul precedentPeste 6.900 de slătineni primesc tichete sociale de Paşte
Articolul următorElevii meseriași din toată țara, în competiție la Slatina